3. međunarodni simpozijum o
MEDICINI DUH/TELO U AJURVEDI
“Aromaterapija & AjurVeda: Život u Svetu Mirisa”

21. – 22. april 2018. (subota/nedelja)
Mesto: Hotel Moskva Beograd, Srbija

 

RADIONICE & SPECIJALNI GOSTI

RADIONICA, Subota 21.04.2018.

Voditelj radionice: Dr Malte Hozzel, Nemačka

Cena: 5.000 din

 

JOGA MIRISA: ALHEMIJA BLENDOVA

gallery/dr-malte-hozzel-v

RADIONICA, Nedelja 22.04.2018.
Voditeljica radionice: Slobodanka Poštić, aromaterapeut, Hrvatska

Cena: 5.000 din

 

„MIRISNA ABECEDA“ 

gallery/slobodanka-postis-v

Skorašnji razvoj u aromaterapiji i EEG istraživanja, jasno ukazuje da arome, koje su se koristile hiljadama godina u spiritualne i religiozne svrhe, razvijaju našu svest do doskora neslućenih visina.

Dr Malte Hozzel, jedan od najpoznatijih aromaterapeuta današnjice, podučavaće „Alhemiju Blendova“ i njihovu upotrebu u kreiranju Joge – jedinstva Života na svim nivoima: fizičkom, mentalnom, emocionalnom i spiritualnom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr Malte Hozzel je doktorirao 1979, na Univerzitetu Hajdelberg, na temi svetske literature i lingvistike.
Dr. Hozzel je međunarodno priznat autor i predavač, koji je držao tečajeve i predavanja na brojnom kongresima, širom sveta, iz područja aromaterapije, joge i meditacije.
Vremenom, etarska ulja su postala glavni fokus njegovog interesovanja, što je posejalo seme za nastanak AYUS Essential Oils Intl. Godine istraživanja na polju aromaterapije, kulminiralo je u selekciji nekoliko stogina ulja i drugih biljnih proizvoda. 
Tokom godina, proizvodi AYUS’a su se izdvojili kao jedna od najčistijih svetskih kolekcija etarskih ulja, poznata posebno ekspertima po svom širokom izboru etarskih ulja retkih biljnih vrsta.
Dr Malte Hozzel je držao predavanja i seminare šrom sveta: u Nemačkoj, Francuskoj, SAD, Kanadi, Italiji, Švajcarskoj, Holandiji, Norveškoj, UK, Belgiji, Turskoj, Kini, Tajvanu, Japanu, Peruu, Meksiku, Kolumbiji, Brazilu, Indiji, Filipinima, Maroku, Tunisu, Maleziji i Singapuru.

•    Uvod: o prirodnoj parfimeristici
•    Upoznavanje s radnom paletom
•    Kako raditi s mirisnim materijalima
•    Vođenje olfaktorne evidencije, određivanje nota
•    Akordi, struktura parfema
•    Mirisne preferencije, izbor osobnog akorda
•    Sigurnost korištenja prirodnih parfema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slobodanka Poštić,

 “Moja fasciniranost aromaterapijom traje dva i pol desetljeća.  I ne popušta!
U međuvremenu sam, između ostalog: završila tečaj aromaterapije Pacifičkog instituta za aromaterapiju; tečaj masaže; sukreirala i vodila obrazovne programe za aromaterapeute odobrene od Ministarstva prosvjete RH; vodila kolegije, pisala nastavne materijale, mentorirala, održavala radionice i predavanja; održavala radionice i predavanja; napisala priručnik za primjenu eteričnih ulja A kao aromaterapija (2005. i 2009) napisala priručnik Mirisni kalendar (2008.), koja je prevedena na slovenački…
I kao što rekoh – moja fasciniranost aromaterapijom je kronično stanje…”

gallery/rhianon-lewis-v

Tema: Izazovi Medicine: Aromaterapija, Rak & Palijativna nega

SPECIJALNI GOST: Rhiannon Lewis

Rhiannon Lewis, profesionalna biografija:
•    Direktor institucije Essential Oil Resource Consultants: obezbeđuju istraživanja, i pružaju obrazovanje i informacije iz područja etarskih ulja
•    Urednik časopisa “International Journal of Clinical Aromatherapy” koji se publikuje od 2004.
•    Domaćin i organizator serije konferencija pod nazivom Botanica – od kojih će se četvrta  – Botanica 2018 – održati u Engleskoj, od 31. avgusta – 3. septembera
•    Međunarodni predavač iz kliničke aromaterapije
•    Rhiannon Lewis ima značajan uticaj u evoluciji kliničke aromaterapije, kakva se praktikuje u ustanovima koje se bave tretmanom raka i palijativnom negom, širom sveta.

Rhiannon živi u Provansi, Francuska, već 20 godina, a njena specijalnost je podučavanje o etarskim uljima u bolnicama, sa posebnim fokusom na onkologiju i palijativnu negu.


 


Osoba koja živi sa bolešću koja sputava život, nailazi na brojne psihosocijalne i fizičke izazove, obzirom na svoje zdravlje i blagostanje – stanja čijem je boljitku moguće doprineti razboritom upotrebom etarskih ulja i sa njima povezanih proizvoda.
U ovoj zanimljivoj prezentaciji, Rhiannon će pružiti konkretne primere potencijala aromaterapije u kliničkom uslovima povezanim sa kancerom i palijativnom negom, primere zasnovane na naučnim podacima (evidence-based) i praktičnom iskustvu.
Ona će objasniti zašto etarska ulja i strategije nege aromama pružaju moćne alate nege u svim stadijumima bolesti – od dijagnoze, preko lečenja, do preživljavanja, pa sve do nege u završnoj fazi života.

gallery/botanica2018
gallery/oshadhi
gallery/mirisni_kalendar-1
gallery/eorc-logo
gallery/ijca-logo
gallery/a kao aromaterapija